keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Laminaatti vai parketti – Hyvät ja huonot puolet


Millaisen lattian laittaisin eteiseen? Haluisin uusia meidän eteisen lattian. Olen maalaamassa seinät joka tapauksessa, ja samalla olisi kiva uusia lattia. Laminaattihan on aika edullistakin. Ajattelin, että samalla kun sitä ryhtyy hommiin, niin uusii sitten lattian myös.

Laminaatti olisi omasta mielestä hyvä vaihtoehto eteiseen. Se kestää kulutusta hyvin ja on myös helppo pitää puhtaana. Kuitenkin se on ihan tyylikäs vaihtoehto ja nykyisin varmasti aika tavallinenkin valinta monessa kodissa. Varsinkin jos on lapsia tai lemmikkejä, niin luultavasti laminaatti on turvallisempi kuin parketti. Parketti on kuitenkin arvokkaampi ja lakkapinta ei kestä vettä ja kovaa kulutusta, kuten vaikka koiran kynsien jälkiä tai lasten lelujen aiheuttamia kulumia.

Parketin ja laminaatin asentamisessa ei ole kauheasti eroa. Vähän tietysti vaikuttaa se, millainen parketti on. Useimmissa laminaateissa ja parketeissa on tänä päivänä samanlaiset lukkopontit asennusta varten ja ne pääasiallisesti vain naputellaan paikoilleen.

Tässä Iltasanomien artikkelissa käsiteltiin mun mielestä hyvin tätä asiaa ja annettiin muutama hyvä vinkki, kuinka toimia jos on asentamassa vanhan parketin päälle uutta laminaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti