lauantai 24. elokuuta 2013

Tuliaisia Kreikasta!

Hei taas!

Edellisestä kerrasta onkin jo aikaa. Pidimme lomaa koko heinäkuun, ja kävimme lomalla Kreikassa. Kiertelimme sen aurinkoisia saaria ja nautimme olostamme kahviloissa, rannoilla ja vanhojen monumenttien äärellä. Arkkitehtuurista jäi elävästi mieleen valkoiseksi kalkitut kivitalot, ja etenkin pihoille johtavat siniseksi maalatut portit. Ne loivat upean kontrastin, ja olivat samalla luonnollinen väriyhdistelmä niin kreikkalaisille kuin tietysti suomalaisillekin!

Tuliaisiksi toinkin värikkään idean, sillä halusin tuoda palan Kreikkaa kotiini. Heti seuraavana päivänä lähdinkin ostamaan kaupasta kirkkaan ja syvän sävyistä sinistä maalia! Pihallamme oleva portti on nimittäin sopivasti maalamatonta puuta, joten se oli helppo käsitellä ja maalata. Maalasin portin varmuuden vuoksi kolmeen kertaan jotta väri olisi mahdollisimman syvä, eivätkä portin pari oksankohtaa kuultaisi heti läpi.




Maalaamisen jälkeen maalia oli kuitenkin jäljellä, joten mietin miten voisin sen käyttää. Sininen maali olisi näyttänyt kodin huoneissa hassulta, ja kahvipöydässä Kreikan lämpöä muistellessani sainkin loistoidean. Tein uuden matkan rautakauppaan, tällä kertaa netissä, josta ostoslistalle tuli uusi maalaamatommalla puulla reunustettu lasinen saunan ovi. Saunassa ei tietenkään voi käyttää maaleja ellei halua hengitellä huuruja ja poltaa takamustaan, joten jouduin tyytymään oven ulkopuolen maalaamiseen. Lopputulos oli kuitenkin juuri sitä mitä halusinkin - aina kun menen saunaan, mieleeni tulevat Kreikan lämpimät rannat ja paikallisten ihmisten rauhallinen elämäntyyli. Miehenikin nauttii lopputuloksesta, vaikka saranoita säätäessään jupisikin ettei veisi meitä enää koskaan ulkomaille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti